BİLEK GÜREŞİNDE İL BİRİNCİLİĞİNİ SEYYİD BATTALGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ ARDA CANIRGÜR KAZANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Okul Sorları Bilek Güreşi Yıldız  erkekler kategorisinde Seyyid Battalgazi İmam Hatip Ortaokulu  öğrencimiz Arda(7/B) Canıgür 65 kg sol kol  ve 65 kg sağ kolda ayrı ayrı  olmak üzere  il birincisi olmuştur.Öğrencimiz Arda CANIGÜR'e ödülünü okul müdürümüz İbrahim YERKAZAN takdim etmiştir.

12.02.2024 43

12-02-2024Aslında dünyanın en eski ve amatörce olan şekliyle bile en yaygın sporlarından biri olan bilek güreşinin bilinen ilk organize turnuvası 1952 yılında California’ nın Petaluma şehrinde bulunan Gilardi’ nin salonunda yapılmıştır. Bill Sobranes isimli genç araştırmacı bu bilinen ilk müsabakayı organize etmişti. Ardından Kuzey California ve California eyalet şampiyonaları düzenlendi. Yapılan ilk dünya bilek güreşi şampiyonası 1962 yılında yine Petaluma California’ da düzenlendi.Bu müsabakanın ismi WWC idi ve günümüze değin her yıl sonbaharda yapılmaktadır.

12-02-20241998 yılında devletimiz tarafından resmi olarak tanınan bilek güreşi önce his, ardından beyzbol ve son olarak ta 2002 yılında vücut geliştirme federasyonuna bağlandı.
İlk resmi Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası 1998 yılında Yalova’ da yapıldı

12-02-202412-02-202412-02-2024

Beraberliği olmayan tek spor diye biliriz . Bilek güreşi kısaca tanımlayacak olursak iki rakibin bilek güreşi masası denilen masanın üzerinde belli bir zaman süresi olamadan ve faul yapmadan (engellilerde oturarak Sağlamlarda ayakta) hakem gözetiminde rakibin elinin dış yüzeyini bilek güreşi masasının üst yanlarının da bulunan pete değdirmek veya pet seviyesine indirmek suretiyle rakibi yıkmasıdır.

Adres:
İKİÇEŞME MAH. ÖĞR.NASUH YAYALAN CAD. MESLEK VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 1 İÇ KAPI NO 1 SEYİTGAZİ / ESKİŞEHİR